Martens maakt rentree in aanloop naar CL-finale; dertigste zege Barça

Lieke Martens met Dominique Janssen in Camp Nou
Lieke Martens met Dominique Janssen in Camp Nou Foto: © Pro Shots

Lieke Martens heeft zondag haar rentree gemaakt bij FC Barcelona. Met de Catalanen boekte Martens de dertigste zege van het seizoen, waardoor álle competitiewedstrijden van dit seizoen gewonnen zijn.

FC Barcelona nam het op de slotdag op tegen Atlético Madrid. Al na elf minuten zette Irene Paredes de Spaanse kampioen op voorsprong, waarna Aitana Bonmatí voor de 2-0 zorgde. In de tweede helft maakte Amanda Sampedro nog de aansluitingstreffer.

Uiteindelijk bleef het bij 2-1, waardoor FC Barcelona de dertigste competitiezege van het seizoen kon noteren. Martens begon op de bank en viel in de 81e minuut in. Daarmee is de aanvalster net op tijd weer fit voor de finale van de UEFA Women's Champions League. Die staat voor 21 mei op de planning.