Martens kreeg steeds heftigere kritiek: "Was toen mijn speelstijl"

Lieke Martens in de warming-up van Oranje
Lieke Martens in de warming-up van Oranje Foto: © Pro Shots

Lieke Martens was jarenlang een van dé gezichten van de OranjeLeeuwinnen. Haar populariteit steeg met de jaren, maar de kritiek werd ook steeds heftiger. Of die negativiteit haar nog iets uitmaakt, na alles wat ze heeft bereikt in haar carrière? 

"Ik denk wel dat er op een gegeven moment een bepaald verwachtingspatroon van mij gecreëerd", reageert Martens op die vraag in het programma Rooijakkers Over De Vloer. "Dat heb ik zelf natuurlijk ook gedaan. Alleen ik denk dat ik mijn speelstijl een beetje ben gaan veranderen de afgelopen tijd. Ik ben niet meer de linksbuiten die iedereen voorbij dribbelde. Dat was toen mijn speelstijl, dat ik heel vaak één-op-één ging."

De Limburgse omschrijft zichzelf nu meer als een verbinder. "Meer een tien tussen de linies, open draaien, vooruit spelen. Dat is nu mijn kwaliteit. Maar men wil blijven zien dat ik die dribbels maak. Maar eerlijk is eerlijk: ik ben ook 31. We worden allemaal wat ouder, hé. Of het makkelijker is om tegen kritiek te kunnen als je thuis gelukkig bent? Ja, dat denk ik wel. Ik denk dat dat heel belangrijk is, dat je gelukkig bent naast het veld", geeft Martens aan.

Lees meer:
0 reacties