Martens kijkt met trots terug: "Heb een mooie carrière gehad"

Lieke Martens
Lieke Martens Foto: © BSR Agency

Lieke Martens heeft onlangs aangekondigd dat ze stopt met spelen voor de OranjeLeeuwinnen. Na dertien jaar bij het Nederlands elftal vindt de speelster van Paris Saint-Germain het een goed moment om afscheid te nemen.

"Dat is wel een keuze waar ik heel goed over na heb gedacht," legt Martens uit in gesprek met de NOS. "Na het niet halen van de Olympische Spelen was het voor mij eigenlijk al wel duidelijk dat het EK 2025 te ver weg is. Ik heb de keuze gemaakt om nog één keer te knallen met de meiden en volop te genieten met de fans, het team en de staf. Het voelt als de juiste keuze voor mij."

"Als je terugkijkt naar mijn hele carrière, denk ik dat ik gewoon heel vroeg van huis ben gegaan, dat ik altijd alles heb gegeven en alle keuzes heb aangegrepen om een betere speelster te worden", zegt de aanvalster. "Maar als je 31 bent, veel meer dingen moet missen en andere dingen langzaam ook belangrijker worden in het leven, dan kies ik deze weg. Ik heb er verder eigenlijk helemaal geen verklaring voor, maar dit is mijn pad en het is wat het is."

"Het is supermooi geweest, mijn carrière", vertelt Martens met een glimlach. "Ik heb zeven eindtoernooien mogen spelen, negen jaar achter elkaar Champions League gespeeld, altijd meegedaan met de prijzen bij de clubs waarvoor ik heb gespeeld, dan kom je zo aan heel veel wedstrijden en interlands. Dan is er nu een moment dat het goed voelt om deze keuze te maken."

"Ik heb nu 158 interlands en zit nu 13 jaar in Oranje. Ik kijk terug op een hele mooie tijd. Ik had het heel graag afgesloten in Parijs, alleen dat was net iets te lastig voor ons", vervolgt de Limburgse. "Ik sta nog steeds op het veld met heel veel plezier en ik wil gewoon zorgen dat ik nog mijn bijdrage kan leveren aan het team voor de laatste twee wedstrijden, in welke rol dan ook. Ik ga vooral veel genieten en daarna word ik gewoon een heel groot supporter van dit team."

Lees meer:
0 reacties