Martens kiest ultiem team: "No pressure, jij zit in mijn team!"

Lieke Martens is dit seizoen met Paris Saint-Germain actief in de groepsfase van de UEFA Women's Champions League. Voor de camera's van DAZN kiest de Nederlandse aanvalster haar ultieme five-a-side team.

Martens gaat voor een aanvallend team en kiest dus maar één echte verdedigster: Wendie Renard. "Ze heeft goed inzicht. Met haar lengte is ze ook heel sterk met haar hoofd. Zij kan in de laatste linie staan. Dan, een spelmaker, want ik wil aanvallend voetbal spelen. Jack...", doelt de Limburgse op ploeggenote Jackie Groenen, die bij de opnames aanwezig is.

"No pressure. Jackie, jij zit in mijn team", zegt Martens. Groenen kan erom lachen en bedankt haar landgenote op de achtergrond. "Jackie zal de verdedigende spelmaker zijn. En dan zet ik alleen maar aanvallende speelsters voorin. Voor de rechterkant kies ik voor Caroline Graham Hansen."

"Haar individuele kwaliteiten, zoals haar dribbelvaardigheden, zijn erg goed", zegt de speelster van Paris Saint-Germain. "Aan de linkerkant zet ik Marta. Zij is al vele jaren heel goed. Ik speelde samen met haar en ze is echt een inspiratie voor mij. Als echte spits kies ik voor Jenni Hermoso", sluit Martens af.

Lees meer:
0 reacties