Martens is onzichtbaar: "Hebben haar zelden nog zien schitteren"

Lieke Martens baalt in de wedstrijd tegen Spanje
Lieke Martens baalt in de wedstrijd tegen Spanje Foto: © BSR Agency

Lieke Martens kon in de afgelopen wedstrijden bij Oranje geen potten breken. Het viel ook Ivar Hoekstra op. In De Limburger vraagt hij zich dan ook af: "Wat is er in hemelsnaam met Lieke Martens aan de hand?"

"Bij Calvé willen ze een waarschuwing voor hun best verkopende product laten uitgaan: ‘Overmatige consumptie van onze pindakaas in de kinderjaren kan ervoor zorgen dat je na je dertigste geen bal meer raakt'", doelt Hoekstra op de Calvé-reclame waarin Martens de hoofdrol heeft. "Want wat is er in hemelsnaam met Lieke Martens aan de hand?"

Tegen Duitsland was de Limburgse aanvalster onzichtbaar. Hoe anders was dat zeven jaar geleden, zo weet hij nog. "Toen had Martens de wereld nog aan haar getalenteerde voeten liggen. Beste speler van dat EK en dat jaar ook verkozen tot beste voetbalster van de wereld. Waar het vrouwenvoetbal het tot dan toe vooral van ren-je-rot-speelsters moest hebben, voegde Limburgse Lieke een vleugje Gerald Vanenburg toe."

Hoekstra vervolgt: "Maar voetbal is net het circus, we willen trucjes zien. Trucjes die we thuis en op het schoolplein willen imiteren. Waar jongetjes op het schoolplein Vanenburg, Van Basten en later Bergkamp en Van Persie hadden om na te apen, moesten de vrouwen het (te) lang doen met noeste werkers als Claudia Vonkova en Sylvia Smit. Pas met de komst van Martens deden schaartjes, hakjes en dribbels bij de Leeuwinnen hun intrede."

Martens werd enorm populair. "De tovenaar van Nieuw Bergen gaf het vrouwenvoetbal niet alleen in Limburg maar heel Nederland een push. Nu ze zo uit vorm is, wordt (te) snel vergeten wat voor een ambassadrice Martens voor het vrouwenvoetbal was. Helaas met de nadruk op was, want na dat EK 2017 hebben we Lieke zelden nog zien schitteren in Oranje."

"Er kwam een nare teenblessure maar ook liefde in haar leven: voormalig Roda-keeper Benjamin van Leer. Op Instagram zagen 1,2 miljoen volgers hun heldin schitteren in een sneeuwwitte bruidsjurk maar ze snakken er naar Lieke ook in voetbaltenue weer eens te zien stralen", weet Hoekstra. De magie moet terug, de knop moet om.

"Eerst maar eens zorgen dat het voetbalplezier weer terugkeert, gewoon in de achtertuin met Benjamin op goal en jullie hondje Iki als je directe tegenstander. Een hond passeren is alsof je tegenover Berry van Aerle staat, onvermoeibaar en net als je denkt ‘ik ben er langs’ staat hij met de tong uit de bek weer hijgend voor je snufferd. Weet je Iki met een dubbele schaar het bos in te sturen, dan is de echte topvorm nabij en kun je in plaats van reclame voor Calvé pindakaas maken overstappen naar dat andere wondermiddel: Red Bull geeft je (weer) vleugels", besluit de journalist.

Lees meer:
0 reacties