Martens is niet langer international: "Dat van haar ga ik missen"

Lieke Martens
Lieke Martens Foto: © BSR Agency

Lieke Martens is niet langer speelster van de OranjeLeeuwinnen. De 31-jarige aanvalster nam dinsdagavond afscheid als international. Leonne Stentler en Mandy van den Berg hebben mooie woorden over voor Martens.

"Zij staat symbool voor het EK 2017. Ze werd echt bekend met die Cruijff-turn die ze liet zien", zei Stentler in de studio van de NOS na het 1-1 gelijke spel tegen Finland. "Hoe ze die Belgen het bos instuurde, die staan nog steeds ergens buiten het stadion. Dat staat voor mij symbool van hoe ze wereldberoemd werd, hoe haar kwaliteiten wereldwijd erkend werden als beste speler van de wereld", aldus de voormalig voetbalster.

Ook Van den Berg zag hoe Martens historie schreef. "De fluwelen techniek van Martens ga ik missen. Ik denk meteen terug aan het WK 2015. We kwalificeerden ons voor het eerst, speelden de openingswedstrijd en Martens maakte de eerste goal ooit voor Nederland op een WK. Die wedstrijd wonnen we met 1-0. Dat is een herinnering die ik van dichtbij mee heb mogen maken en dat is een herinnering voor het leven."

Lees meer:
0 reacties