Martens hoopt op komst Egurrola: "Ze is een geweldige speelster"

Damaris Egurrola
Damaris Egurrola Foto: © Pro Shots

Drie landen strijden om Damaris Egurrola, die een beslissing moet maken voor welk land ze uit wil komen. Eén van die landen lijkt nu echter af te vallen.

Volgens Mundo Deportivo heeft Egurrola het spelen voor de Spaanse nationale ploeg opgegeven en gaat de keuze tussen de Verenigde Staten en Nederland.

De 22-jarige middenveldster voelt zich niet gezien door de Spaanse bondscoach Jorge Vilda. Vilda gaf eerder tijdens persconferenties aan dat hij Egurrola een paar keer had gebeld, maar dat de speelster van Olympique Lyon weigerde. "Niemand heeft contact met mij opgenomen", reageert Egurrola nu.

Ze kan niet blijven wachten, zo geeft ze aan. "Ik streef ernaar om EK's en WK's te spelen", aldus de middenveldster. Vilda zegt dat de Spaanse voetbalbond geprobeerd heeft telefoongesprekken te voeren met Egurrola, maar dat ze erachter zijn gekomen dat ze bezig is met het spelen bij een andere ploeg. Daardoor kan Egurrola niet worden opgeroepen.

Volgens de middenveldster zit het verhaal anders: "Ze begrepen mijn beslissing om niet te gaan niet, toen ik mijn keuze maakte vanwege COVID-regenen. We waren net uit quarantaine na vijftien positieve gevallen..."

Mogelijk kiest Egurrola dus voor een interlandcarrière als OranjeLeeuwin, iets waar Lieke Martens enthousiast over is. "Ze is een geweldige speelster, het zou geweldig zijn om haar in ons team te hebben."

Lees meer:
0 reacties