Van de Donk gunde Martens mooi afscheid: "Motiveerde mij gewoon"

Lieke Martens en Daniëlle van de Donk
Lieke Martens en Daniëlle van de Donk Foto: © BSR Agency

Lieke Martens speelde vrijdagavond haar laatste wedstrijd als international op Nederlandse bodem. Het werd een bijzondere avond, zo vond ook Daniëlle van de Donk, een van de beste maatjes van de aanvalster.

De 32-jarige Van de Donk was gebrand om Martens een mooi afscheid te bezorgen. "Lieke en ik zaten vandaag (vrijdag, red.) de hele dag bij elkaar. We haalden elkaar op om te ontbijten en hebben vervolgens elk moment gepakt dat we samen konden zijn", vertelt de Brabantse in gesprek met De Telegraaf.

De speelster van Olympique Lyon wilde maar één ding: "Dat Lieke heel lekker zou gaan voetballen. Ik wist dat het publiek massaal achter haar zou gaan staan. Ik hoopte dat we met zijn allen nog één keer de Lieke zouden zien die we zo goed kennen. Dat gunde ik haar ook zo. Net als een overwinning. Dat motiveerde mij gewoon. Dat is gelukt."

'Daan' en Martens zijn al jaren close. Van de Donk was dan ook al vroeg op de hoogte van de beslissing van de Limburgse. "Eind april, toen we bij PSG speelden, heeft ze mij verteld dat ze ging stoppen bij Oranje. Ik wist dat ze er al een tijdje tegenaan hikte, dat ze het moeilijk had. Ik sta heel dicht bij haar, ik begrijp het heel goed. Toen ze het vertelde waren we even heel erg emotioneel."

Vrijdagavond kreeg Martens, in de blessuretijd tegen Finland, een publiekswissel. Er ging van alles door Van de Donk heen. "Ik vond het verdrietig dat we niet samen ons afscheid konden doen. Maar desondanks vond ik het een prachtig afscheid, een mooie en verdiende publiekswissel in een vol stadion."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand