Martens gefrustreerd na laatste duel: "Wilde het goed achterlaten"

Lieke Martens neemt afscheid van Oranje
Lieke Martens neemt afscheid van Oranje Foto: © Pro Shots

Lieke Martens heeft dinsdag definitief afscheid genomen van de OranjeLeeuwinnen. Haar laatste wedstrijd als international was een 1-1 gelijkspel tegen Finland. En dat resultaat zorgde voor frustratie bij de aanvalster.

"Gewoon heel veel emotie", vat Martens bij de NOS haar laatste week bij Oranje samen. "Ik baal gewoon ontzettend. Ik wil het goed afsluiten en ervoor zorgen dat ze goed op weg zijn hier voor het EK. Dat verdienen die meiden ook en daar hebben ze hard voor gewerkt. Dan baal ik dat we het niet winnend afsluiten, al moet ik wel zeggen dat het een terecht gelijkspel is."

De Limburgse ging verder: "De speelsters en staf zijn altijd goed voor mij geweest, ik wilde alles geven. Dat heb ik wel gedaan, maar voetballend had het beter gekund. Laat ik maar niet over de laatste praten en terugkijken op een heel mooie interlandcarrière", zei Martens.

Volgens de aanvalster ging in haar laatste interland bijna alles mis. "We waren niet fel genoeg, niet vast aan de bal en het drukzetten was niet goed genoeg. We lieten de Finnen in hun spel komen en we liepen af en toe achter de bal aan. Dat was niet de bedoeling. Vrijdag waren we dominant en nu niet."

Bondscoach Andries Jonker was van plan om Martens wederom een publiekswissel te geven, maar die ging niet door. Dat vond ze niet erg. "Het belangrijkste waren de drie punten. Dat heb ik vooraf tegen de trainer gezegd. Ik wilde met zes punten deze window afsluiten, dat zijn er vier geworden. Belangrijk is om de volgende periode genoeg punten te halen. Maar ja, ik wilde het team goed achterlaten. Ik baal er heel erg van. Ik ben teleurgesteld.

Lees meer:
0 reacties