Martens 'financieel vrij': "Ontzettend veel mee mogen verdienen"

Lieke Martens en Benjamin van Leer
Lieke Martens en Benjamin van Leer Foto: © BSR Agency

Lieke Martens werd in de zomer van 2017 wereldbekend na haar optredens op het EK, dat werd gewonnen door Oranje. Haar succes heeft haar veel gebracht.

Of ze ooit nog moet werken na haar carrière? " Ik denk dat ik wel goed voor mezelf heb gezorgd. Dat zeg ik heel diplomatiek, haha. Nee, ik denk dat ik gewoon heel slim heb geïnvesteerd en dat ik het mezelf wel makkelijk heb gemaakt, op financiële basis", is Martens eerlijk bij Rooijakkers Over De Vloer.

"Maar ik heb ook een man die goed voor zichzelf heeft gezorgd", doelt de aanvalster op haar echtgenoot Benjamin van Leer. "We zijn allebei heel verstandig met geld omgegaan. Daardoor hebben we een hele vrije en fijne toekomst samen."

Martens weet dat ze met haar financieel vrije status een uitzondering is in het vrouwenvoetbal. "Toen ik de beste speelster van de wereld werd, heb ik heel veel commerciële deals gehad", vertelt ze. "Daar heb ik ook ontzettend veel mee mogen verdienen. Ik hoop gewoon dat er heel veel meer meiden gaan volgen, want ik gun het iedereen. Ik denk dat het gewoon stappen zijn die gezet moeten worden in het vrouwenvoetbal. Dat meiden nog alleen spelen voor reiskosten, ja, dat vind ik wel een groot verschil", aldus Martens.

Lees meer:
0 reacties