Martens vol lof: "Dat meisje is super onbevangen, heel vrij"

Lieke Martens namens de OranjeLeeuwinnen tegen Frankrijk
Lieke Martens namens de OranjeLeeuwinnen tegen Frankrijk Foto: © Orange Pictures

Bondscoach Mark Parsons is langzamerhand wat aan het veranderen bij de OranjeLeeuwinnen. Hij wil de volgende generatie een kans geven.

Zo maakte Esmee Brugts onlangs haar debuut voor het 'grote' Oranje, waarna ze niet onder stoelen of banken stak dat Lieke Martens haar voorbeeld is. Vreemd voor Martens.

"Het is super mooi, maar uiteindelijk ben ik daar persoonlijk helemaal niet mee bezig. Het is mooi dat die meiden dat zo zien en dat ze kunnen zien wat er allemaal is, wat er te halen valt", zegt Martens in Voetbal International.

Ze vervolgt: "Als jong meisje zie je nu: Wow, ik kan voor het Nederlands elftal spelen, voor Barcelona of Arsenal. Mooie clubs. Toen ik begon, was dat er gewoon niet. En ja, er zijn meiden die opkijken tegen een aantal speelsters."

Martens zorgt er dan voor dat het ijs gebroken wordt: "Want daar hou ik dus helemaal niet van", is de aanvalster duidelijk. Zelf is ze fan van hoe de nieuwelingen, waaronder Brugts zich presenteren.

"Dat meisje is super onbevangen, heel vrij. Dat is alleen maar mooi. Ik zeg ook tegen haar dat ze dat moet laten zien op het veld. Het is heerlijk om zo te voetballen. Ik probeer haar daarin te helpen."

Martens besluit: "Het vrouwenvoetbal heeft zo'n ontwikkeling doorgemaakt dat ik hoop, als ik dadelijk klaar ben met voetballen, dat ik op tv nog veel mooie wedstrijden mag zien in het vrouwenvoetbal."

Lees meer:
0 reacties