Martens eerlijk: "Je bent wel op een leeftijd dat je gaat nadenken"

Lieke Martens
Lieke Martens Foto: © Pro Shots

Lieke Martens is inmiddels 29 jaar en dus lijkt ze de laatste fase van haar voetballoopbaan te naderen. Waar ligt de toekomst van de aanvalster?

"Dat vind ik een moeilijke vraag. Uiteindelijk hoop ik nog een aantal jaren met plezier te voetballen. Dat vind ik het belangrijkste", zegt Martens in gesprek met Voetbal International.

Ze hoopt ook op prijzen. "Bij Barcelona, maar hopelijk ook bij het Nederlands elftal. Naast het veld ben je ook bezig met de vraag: Wat wil je gaan doen? Ik ben me aan het oriënteren."

Aan stoppen denkt Martens nog niet: "Absoluut niet! Ik ben nog hartstikke fit en voel me hartstikke lekker, maar je bent wel op een leeftijd dat je gaat nadenken."

"Dat de vraag steeds vaker voorbijkomt: Wat wil ik na het voetbal? Je hele identiteit van wie je bent en wie je wilt zijn. Dat is het eigenlijk. Het totale plaatje", vervolgt de aanvalster.

Ze besluit: "Voetbal gaat goed en zolang ik me goed voel, blijf ik lekker voetballen. Maar naast het veld ben je gewoon aan het kijken: Wie is Lieke Martens en wat wil ik doen? That’s it."

Lees meer:
0 reacties