Welkom op onze nieuwe website!

Martens eerlijk: ''Er zijn dagen dat ik er even geen zin in heb''

Lieke Martens in actie voor FC Barcelona
Lieke Martens in actie voor FC Barcelona Foto: © Pro Shots

Lieke Martens is één van de Nederlandse sterren die erg succesvol is in het buitenland. Manify sprak met haar over tijd bij Barcelona tot nu toe.

"In Camp Nou spelen begin dit jaar was écht heel speciaal. Alleen jammer dat dit zonder publiek was", vertelt Martens. "Ja, om heel eerlijk te zijn: ik hoop dat het allermooiste moment nog moet komen.”

“Op clubniveau wil ik de Champions League een keertje winnen. We zijn daar nu voor in de race met FC Barcelona, dus dat zou heel mooi zijn!", licht de aanvalster toe. "En aankomende zomer hebben we de Olympische Spelen met de Oranjeleeuwinnen. Daar zou ik heel graag een paar medailles van mee naar huis kunnen nemen!”

Om dat te behalen, doet de OranjeLeeuwin veel. “Ik train zes dagen in de week en dan vaak ook nog eens meerdere keren per dag. Je wilt toch het beste uit jezelf halen!", geeft ze aan. "Ik vind het heel tof om te doen en ben super gemotiveerd, maar er zijn echt wel dagen bij dat ik even een keer geen zin heb hoor. Dat is toch normaal?"

"En één dag in de week ben je vrij. Dan vind ik het leuk om naar het strand te gaan en vrienden, familie of mijn vriend te ontvangen – al kan dat nu niet echt", vervolgt de aanvalster. "En er zitten meer leuke Nederlanders in Barcelona, dus daar spreek ik soms mee af.”

Martens is momenteel niet de enige Nederlandse bij Barcelona. “Er is zeker iets speciaals tussen Nederlanders en Barca. Het is echt mooi om hier onderdeel van uit te maken. Je merkt dat ze gewoon heel veel respect hebben voor alle Nederlanders die hier hebben gespeeld", zegt zij. "Daarnaast is Barcelona natuurlijk ongekend populair in Nederland. Als er geen corona is, dan hoor je regelmatig Nederlands om je heen.”

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
SC Heerenveen V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
Ajax V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord V -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
ADO Den Haag V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle V 7 5 13
2 Feyenoord V 6 4 11
3 FC Twente V 6 11 10
4 Ajax V 6 8 10
5 PSV V 6 5 10
Bekijk de hele stand