Martens: ''Die video en de herinnering zal ik altijd met me meenemen''

Lieke Martens na een goal voor FC Barcelona
Lieke Martens na een goal voor FC Barcelona Foto: © Pro Shots

De prijzenkast van Lieke Martens werd afgelopen zondag uitgebreid met de UEFA Women's Champions League. Na afloop genoot ze intens van de eerste ontmoeting met de trofee.

Het filmpje wat daarvan gemaakt werd, werd vaak bekeken op sociale media. "Ik wist niet eens dat ik zo naar de trofee keek. Ik was gewoon zo blij om die cup te zien. De video en de herinnering zal ik altijd met me meenemen", zegt Martens in gesprek met Der Spiegel.

"Wat je vooral ziet, is dat er een grote droom in vervulling is gegaan. Het was pure emotie", legt de aanvalster uit. De Champions League winnen was een belangrijk doel van haar én FC Barcelona. "Ik wist dat het mogelijk was, maar het had wat tijd nodig."

Ze vervolgt: "Iedereen is beter geworden, ook ik, en uiteindelijk bereik je dan het punt dat alles zich uitbetaalt. Het was fantastisch daar deel van uit te maken", geeft Martens aan. Chelsea werd uiteindelijk met 4-0 verslagen en de Nederlandse maakte grote indruk.

"We wilden Chelsea meteen onder druk zetten om te laten zien dat er maar een team was dat hier ging winnen", is ze duidelijk.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand