Martens blikt terug op hectische periode: "Die heeft moeten wijken"

Lieke Martens namens PSG
Lieke Martens namens PSG Foto: © Pro Shots

Lieke Martens maakte afgelopen zomer de overstap van FC Barcelona naar het Franse Paris Saint-Germain. Na jarenlang met heimwee te hebben geleefd, is ze nu tot rust gekomen.

Martens maakte door haar voetbalcarrière veel verhuizingen mee. Nadat ze het ouderlijk huis verliet woonde ze achtereenvolgens in Heerenveen, Venlo, Luik, Duisburg, Göteborg, Malmö en Barcelona.

Tegenover het Algemeen Dagblad geeft de topvoetbalster dan ook aan: "Ik ben echt happy. Ik heb de balans waar ik jaren naar gezocht heb, eindelijk gevonden. Ik kom thuis en Benjamin en mijn hondje zijn er. In het weekend zijn er bijna altijd familie en vrienden. Dat is gezelligheid die eigenlijk heel normaal is, maar die ik de afgelopen tijd heb gemist. Die heeft altijd moeten wijken voor mijn carrière en nu heb ik er een heel goede balans in."

Martens woont niet in Parijs zelf, maar in Saint-Germain-en-Laye, een plaatsje ten westen van de stad. "Soms stap je de auto in, staat er dat je er binnen drie kwartier bent en doe je er vervolgens anderhalf uur over. Daar word je chagrijnig van. Parijs is een supermooie stad, maar veel te groot. Saint-Germain-en-Laye is een fijn plekje, vlak bij het trainingscomplex. En er is alles wat we nodig hebben. Restaurants, winkels: het is net een klein dorp. Het is ideaal om er te wonen en ik woon op loopafstand van Jackie (Groenen, red.). Met haar heb ik in Duisburg ook samengespeeld en het is leuk om nu weer samen te zijn", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand