Martens blikt terug: "Nederland werd een beetje vrouwenvoetbalgek"

Lieke Martens beleefde vele hoogtepunten in het shirt van de OranjeLeeuwinnen. De winst van het EK in eigen land in 2017 is toch wel het absolute hoogtepunt in de carrière van de aanvalster.

In gesprek met de NOS blikt ze daarop terug. "Ik vond het hele toernooi eigenlijk super mooi. Ik heb het als het mooiste uit mijn hele carrière ervaren. Alles klopte. Alles viel goed op zijn plek voor het team, voor de staf. Misschien ook wel een beetje voor Nederland, dat een beetje vrouwenvoetbalgek werd. Want als je daarna de huldiging ook ziet... Dat er zoveel mensen komen... Dan denk ik dat je wel iets hebt losgemaakt", zegt Martens.

Volgens de Limburgse is 2017 de start 'van alles in het vrouwenvoetbal'. "En dat ik daar een grote rol in heb gespeeld, daar ben ik me zeker wel van bewust. Maar ik vind het altijd heel moeilijk om alleen over mezelf te praten. Als de rest van het team niet top was, dan was ik ook niet top."

Begin deze maand nam Martens afscheid van Oranje. "Wat ik het meeste ga missen? Het team. Het is gewoon een hele mooie groep", zegt ze met overslaande stem. "Ook de nieuwe meiden die ik net weer heb leren kennen, maar gewoon iedereen is gewoon... Het vrouwenvoetbal is gewoon zo groot geworden. En er loopt weer zoveel nieuw talent rond. Meiden met wie ik zoveel mooie momenten mee heb mogen maken en die er nog zijn... Ik ga gewoon het team heel erg missen", is de 160-voudig international emotioneel.

Lees meer:
0 reacties