Martens blijft bescheiden: "Ze is nog steeds dezelfde Lieke"

Lieke Martens
Lieke Martens Foto: © BSR Agency

Jackie Groenen, die samen met Lieke Martens bij Paris Saint-Germain speelt en eerder tussen 2012 en 2014 in Duisburg met haar samen speelde, hoopte stiekem dat ze haar vriendin kon overhalen om nog één jaar door te gaan. Groenen wilde nog één poging wagen om opnieuw Europees kampioen te worden, net zoals in 2017.

"Hoe ze toen heeft gespeeld... Dat was het lanceerpunt van haar carrière. Daarna is alles in een stroomversnelling gegaan", zegt Groenen in gesprek met het Algemeen Dagblad. Ze zag Martens van dichtbij uitgroeien tot een wereldster. In 2017 werd ze niet alleen uitgeroepen tot beste speelster van het EK, maar maakte ze ook een overstap naar FC Barcelona en werd ze verkozen tot de beste voetbalster ter wereld. Plots stond ze op het podium naast Cristiano Ronaldo.

"Door Lieke zijn jonge meisjes begonnen met het dragen van voetbalshirtjes met namen van vrouwen achterop", weet Groenen. "Ze heeft een enorme rol gespeeld bij de ontwikkeling van vrouwenvoetbal. Tegelijkertijd bleef ze heel nuchter. Als boegbeeld liet Lieke zien: als je jezelf bent, is dat helemaal prima. Ze is nog steeds dezelfde Lieke als de Lieke die ik ken uit Duisburg."

Lees meer:
0 reacties