Martens: "Besef steeds meer hoe bijzonder het allemaal wel niet was"

Lieke Martens op de training van de OranjeLeeuwinnen
Lieke Martens op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Lieke Martens maakte in 2017 het mooiste jaar uit haar carrière mee. De 31-jarige aanvalster werd Europees kampioen met de OranjeLeeuwinnen, verhuisde naar FC Barcelona en won meerdere individuele prijzen.

"Een jaar om nooit te vergeten", zo omschrijft Martens 2017 in het programma Rooijakkers Over De Vloer. "Dan ga je door en sta je er eigenlijk helemaal niet bij stil hoe speciaal dat is. Ik besef me steeds meer hoe bijzonder het allemaal wel niet was." Destijds had Martens dat ook wel door: "Alleen je zit zo in het blijven voetballen, altijd maar meer titels willen winnen. Ik was toen 24, nu ben ik 31. Dan kijk je anders terug naar die periode."

In dat jaar had de Limburgse ook ontmoetingen met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo, twee grootheden in het mannenvoetbal. Messi is voetballend haar favoriet. "Ik hou van de manier waarop hij speelt. Het is denk ik ook een beetje smaak, van welke stijl je houdt. Wie het aardigst is? Pfoe... Dat is moeilijk te zeggen. Ik heb meer gesproken met Ronaldo."

"Dat ging wat makkelijker in het Engels. Maar die momenten zijn zo snel gegaan, soms kan je niet meer voor je halen wat er allemaal is gebeurd", zegt Martens. "Of ik die tijd nog wel eens mis? Nee, eigenlijk niet. Het is heel bijzonder wat ik heb mee mogen maken. Ik heb er ontzettend van genoten."

Lees meer:
0 reacties