Marlou Peeters maakte twee 'baby's': "Dat kwam precies samen"

De ploeg van FC Utrecht
De ploeg van FC Utrecht Foto: © Orange Pictures

De afgelopen twee jaar was Marlou Peeters bij FC Utrecht bezig om een team op te zetten. Daar is de voormalig voetbalster in geslaagd: afgelopen zondag maakten de Domstedelingen met een 4-2 zege op Feyenoord hun rentree in de Azerion Vrouwen Eredivisie.

"Ik heb ervaren hoe het is als je als vrouw niet als volwaardig wordt gezien. Dat je moet trainen op achterafveldjes en het stadion nooit je thuis is", zo vertelt de inmiddels 32-jarige Peeters aan de NOS. "Onze vrouwen spelen dit jaar vier keer in stadion Galgenwaard en anders op het hoofdveld van het trainingscomplex, waar ook Jong FC Utrecht z'n thuiswedstrijden speelt."

"Dat was voor mij de maatstaf: het vrouwenteam moet in elk geval gelijkwaardig zijn aan ons eerstedivisieteam van de heren", geeft Peeters aan. Toen er groen licht kwam vanuit de KNVB, ging ze aan de slag met de ploeg. Volgens Peeters hadden ze in de Domstad geen budget zoals bij Fortuna Sittard. "Maar we kwamen een eind in de richting."

De visie van Peeters was duidelijk: een mix van jonge en ervaren speelsters creëeren. Dat is gelukt en dus is de manager vrouwenvoetbal trots. Ook omdat ze twee 'baby's' maakte: toen de selectie van FC Utrecht net rond was, werd ze zwanger. "Dat kwam precies samen. Misschien omdat ik na twee jaar knokken eindelijk iets minder stress voelde, dat het ons lukte."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
ADO Den Haag V
14:00
PEC Zwolle V
zo
1/10
FC Twente V
12:15
Feyenoord V
zo
1/10
Utrecht W
12:15
SC Heerenveen V
zo
1/10
Fortuna Sittard W
12:15
Excelsior Rotterdam W
zo
1/10
PSV V
12:15
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 2 4 6
2 Utrecht W 2 3 6
3 PSV V 2 5 4
4 AZ W 2 1 4
5 FC Twente V 1 7 3
6 Ajax V 1 2 3
7 ADO Den Haag V 1 0 1
Bekijk de hele stand