Mark Parsons kritisch op start Oranje: "Die waren onacceptabel"

Mark Parsons
Mark Parsons Foto: © Orange Pictures

Bondscoach Mark Parsons is blij dat de OranjeLeeuwinnen drie punten hebben overhouden aan de wedstrijd tegen Portugal. Wel is hij kritisch op de manier waarop de Leeuwinnen aan de eerste en tweede helft begonnen.

Oranje leek al vroeg op achterstand te komen, maar die goal werd afgekeurd wegens buitenspel. De ploeg van Parsons kwam vervolgens zelf op een 2-0 voorsprong.

"De eerste vijf minuten waren onacceptabel. De eerste twee minuten van de tweede helft ging het ook niet goed", merkt Parsons op voor de camera's van de NOS.

Na de rust knokte Portugal zich terug tot 2-2. "Een wilde wedstrijd, een achtbaanrit", was de conclusie van de bondscoach. "Kort na rust een tegengoal krijgen is altijd pittig."

Hij vervolgt: "We herpakten onszelf en kregen de wedstrijd onder controle. Die goal van Daniëlle van de Donk: wow. Doelpunt van het Toernooi. Vanaf toen hebben we de wedstrijd goed afgesloten."

"In andere periodes ging het om details, de positionering, de juiste loopactie op het juiste moment, dat soort dingen moeten blijven verbeteren", aldus Parsons. "Ik heb vanaf het begin gezegd: wij zijn een team dat moet groeien."

"Na alle tikken die we gehad hebben, staan we hier wel met drie punten. Nu is het tijd om op te laden en herstellen", besluit de coach.

De OranjeLeeuwinnen vieren een feestje

OranjeLeeuwinnen winnen voor 50.00 (!) keer je inzet!

De OranjeLeeuwinnen spelen zaterdagavond in de kwartfinale van het EK tegen Frankrijk. Als nieuwe speler krijg je nu maar liefst 50 (!) keer je inzet voor een overwinning van Nederland op Frankrijk! Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 15 okt. 2022, 17:00
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
Fortuna Sittard W -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
ADO Den Haag V -
-
Ajax V -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
PEC Zwolle V -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
FC Twente V -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Feyenoord V -
-
VV Alkmaar W -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord V 3 3 9
2 ADO Den Haag V 3 10 7
3 Ajax V 2 11 6
4 FC Twente V 2 11 6
5 PSV V 2 1 4
Bekijk de hele stand