Marit Auée wijst: "Hier groei je in mee als nieuwe speelster"

Marit Auée in actie namens FC Twente
Marit Auée in actie namens FC Twente Foto: © Orange Pictures

Koploper FC Twente hervat komende zondag de competitie met een uitwedstrijd tegen PSV. De Tukkers zijn dit seizoen nog ongeslagen en dus kijkt Marit Auée positief terug op de eerste seizoenshelft.

"Door onze manier van voetballen hebben we een goede uitgangspositie gecreëerd. We zijn er echter nog lang niet, er komen nog veel goede tegenstanders aan die het ons ontzettend lastig kunnen maken", zegt de verdedigster op de website van FC Twente. Auée kwam afgelopen zomer over van PEC Zwolle en is inmiddels niet meer weg te denken in het elftal van trainer Joran Pot.

"Het hele team draagt natuurlijk bij aan het goede doelsaldo dat we hebben. Ik denk dat je bij mij een groot verschil ziet in hoe ik nu voetbal ten opzichte van het begin van het seizoen", geeft de jeugdinternational aan. "Ik werd makkelijk opgenomen in het team en met de speelsters om me heen heb ik een goede klik. Je ziet aan het hele team dat we tijdens wedstrijden de nul willen houden, hier groei je in mee als nieuwe speelster", aldus de verdedigster.

Komende zondag gaat FC Twente op bezoek bij PSV. "PSV heeft veel kwaliteit in de selectie. Tijdens de thuiswedstrijd hebben wij goed gespeeld, maar zag je PSV ook groeien in de wedstrijd. Zij werden beter en hebben het ons tot het einde nog lastig gemaakt. We gaan zien hoe PSV uit de winterstop is gekomen, deze wedstrijd is een goede maatstaf voor ons."

Auée heeft in ieder geval zin in de tweede seizoenshelft. "We willen de lijn doortrekken van ons goede spel, op dezelfde intensiteit spelen en veel wedstrijden winnen. We gaan van onze eigen kracht uit, maar het zal tot het einde spannend zijn", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
2/03
PSV V
14:00
Fortuna Sittard W
za
2/03
Feyenoord V
16:30
Excelsior Rotterdam W
za
2/03
PEC Zwolle V
16:30
ADO Den Haag V
zo
3/03
FC Twente V
12:15
Ajax V
zo
3/03
AZ W
14:30
Utrecht W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 15 35 45
2 Ajax V 15 31 36
3 PSV V 15 21 30
4 Fortuna Sittard W 15 16 27
5 ADO Den Haag V 15 6 22
6 PEC Zwolle V 15 0 21
7 Utrecht W 15 -11 21
Bekijk de hele stand