Marit Auée wijst: "Dan val je automatisch op bij de bondscoach"

Marit Auée staat ESPN te woord
Marit Auée staat ESPN te woord Foto: © Orange Pictures

Marit Auée werd tijdens de voorbije interlandperiode voor de eerste keer opgeroepen voor de OranjeLeeuwinnen. De verdedigster van FC Twente kijkt terug op een 'ontzettend mooie ervaring'.

"Het was heel speciaal om daar voor het eerst bij te mogen zijn. Ik heb er zeker van genoten om alles daar mee te maken, te trainen en de wedstrijden te beleven. Een ontzettend mooie ervaring", zegt de 21-jarige Auée bij ESPN. "Ik heb veel meegemaakt, het is een hele beleving. Tegen Engeland, in een stadion, dat is anders dan je gewend bent. Het is anders dan hier spelen in Enschede. Dat is heel mooi. Het kabaal, het geluid, de mensen."

"Dat is een hele mooie ervaring om mee te nemen. En je leert ontzettend veel van de meiden daar", vertelt de verdedigster, die mocht warmlopen in de slotfase van het duel met Engeland. "We zaten wel een beetje te grappen aan de zijkant van het veld, wie erin zou mogen komen. Het zou alleen maar mooi zijn, maar op deze manier heb ik er ook zeker van genoten. Hopelijk mag ik mijn debuut nog een keer gaan maken."

De nieuweling is goed opgenomen in de groep bij Oranje, zo vertelt ze. "Ik ken ontzettend veel mensen van Twente. Renate (Jansen, red.) en ik hebben geteld, volgens mij hebben veertien speelsters een verleden bij Twente. Dat is een groot aantal. Je kent veel meiden nog van jongere elftallen. Je wordt zo makkelijk meegenomen in de groep. Ik kon met iedereen opschieten."

Auée hoopt binnenkort op een nieuw belletje van bondscoach Andries Jonker. "Het gaat steeds beter bij Twente, dan val je automatisch op bij de bondscoach. Ik hoop het zo door te kunnen trekken en dat ik er de volgende keer weer bij mag zijn."

Lees meer:
0 reacties