Marit Auée debuteerde in Oranjeselectie: "Ik keek mijn ogen uit"

Marit Auée (FC Twente) in actie tegen Telstar
Marit Auée (FC Twente) in actie tegen Telstar Foto: © Orange Pictures

Marit Auée werd de afgelopen interlandperiode voor de eerste keer opgeroepen door bondscoach Andries Jonker. De 21-jarige verdedigster van FC Twente mocht een kwartier voor tijd gaan warmlopen in de wedstrijd tegen Engeland.

"Ik keek mijn ogen uit. Er zaten zoveel mensen op de tribunes. Er was zoveel kabaal in het stadion. Echt prachtig om mee te maken", blikt Auée terug op de website van de Azerion Vrouwen Eredivisie. Uiteindelijk kwam het niet tot een debuut. "Voor mij was het al schitterend dat ik op de bank mocht zitten en het laatste kwartier een warming-up mocht doen. Natuurlijk hoopte ik dat ik mijn eerste speelminuten zou maken, maar ik ging nergens vanuit."

De verdedigster gaat verder: "We speelden immers om een ticket voor de Olympische Spelen. Dan weet je dat je niet zomaar speelminuten krijgt. Zeker niet wanneer je voor het eerst bij de selectie zit, zoals ik", aldus Auée, die volop heeft genoten van de tijd bij Oranje. "Maandagochtend was ik nog best wel zenuwachtig, maar de andere speelsters stelden mij meteen op mijn gemak. Via FC Twente en de nationale jeugdselecties kende ik een aantal van hen natuurlijk al persoonlijk."

"Ik voelde me direct welkom en had het meteen naar mijn zin. Ik kijk met een grote glimlach op mijn gezicht terug op de afgelopen dagen", zegt ze. Auée is duidelijk: dit smaakt naar meer. "Als je één keer bij de groep hebt gezeten, wil je er ook de volgende keer bij zitten. Ik weet dat ik daar mijn uiterste best voor moet doen. Maar ik kijk er naar uit om op deze voet verder te gaan."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand