Maria van Kortenhof: "Hoorde direct kreten als: we pakken ze"

Logo OranjeLeeuwinnen
Logo OranjeLeeuwinnen Foto: © Vrouwenvoetbalnieuws.nl - Amber van Lieshout

Oranje O15 is zondag onderuit gegaan in de oefenwedstrijd tegen Engeland. In Oldenzaal ging het in de blessuretijd mis voor de jonge Leeuwinnen: 1-2.

De ploeg van Maria van Kortenhof begon sterk en creëerde meerdere kansen. Toch was het Engeland dat op voorsprong kwam via Bryony Brodie. Oranje O15 knokte zich vervolgens terug. Sofia Ben Amar vond Sophie van Hunnik. Zij twijfelde niet en schoof de gelijkmaker binnen. Nederland kreeg vervolgens mogelijkheden op de 2-1. De bal ging er echter niet in.

Daardoor leek het duel in 1-1 te eindigen, totdat het in de allerlaatste minuut misging voor Oranje. Freya Hirons kopte binnen, waardoor Oranje O15 ten onder ging. "Natuurlijk is het heel jammer dat de wedstrijd zo eindigt, maar ik ben heel trots op hoe de ploeg heeft gespeeld", was de eerste reactie van Van Kortenhof bij OnsOranje.

De coach vervolgt: "We hebben Engeland een groot deel van de wedstrijd onder druk gezet, veel kansen gecreëerd en bijna niets weggeven. Dat is heel knap, want Engeland heeft een goed elftal. Zo hebben ze met 5-1 van Noorwegen gewonnen en met 3-0 van Griekenland. Ten opzichte van de eerste wedstrijden tegen België hebben we een goede stap vooruit gezet."

Dat Oranje O15 de kansen niet afmaakte, is een leerdoel. "Het missen van kansen komt door spanning en het rustig blijven voor de goal, maar het gebeurde ook dat iemand na een individuele actie de kracht miste om het vervolgens af te maken. Des te meer wedstrijden deze meiden spelen op dit niveau, des te beter dit zal gaan."

Komende dinsdag krijgen de Leeuwinnen kans op revanche. Dan staan beide landen opnieuw tegenover elkaar in Oldenzaal. De aftrap is om 12:00 uur. "De meiden kunnen niet wachten, want in de kleedkamer hoorde ik direct al kreten als ‘de volgende keer pakken we ze’", merkt Van Kortenhof op. "Ik ben vooral heel benieuwd of ze zo snel na deze wedstrijd het opnieuw kunnen opbrengen om met deze intensiteit en op dit hoge tempo te spelen. Ze zijn zulke weerstand natuurlijk niet gewend. De wedstrijd van vandaag geeft wel alvast veel vertrouwen voor de toekomst."

Lees meer:
0 reacties