Marco van Basten zorgt voor ongeloof en geeft Stentler andere naam

Marco van Basten bij zijn boekpresentatie
Marco van Basten bij zijn boekpresentatie Foto: © Pro Shots

Marco van Basten heeft zaterdagavond allesbehalve indruk gemaakt aan tafel bij het NOS-programma Studio Fussball. De voormalig spits werd gevraagd naar de vermoedelijke opstelling van het Nederlands elftal, maar erkende zich niet goed te hebben voorbereid.

Ook noemde Van Basten collega Leonne Stentler bij de verkeerde naam. In Studio Fussball werd de waarschijnlijke keuze van Ronald Koeman om Xavi Simons als rechtspuiten te posteren tegen Polen besproken. Stentler snapt die keuze wel: "Ik verwacht dat Polen niet heel hoog Nederland zal afjagen, dus het spel zal veel meer op de helft van Polen plaatsvinden", zei de voormalig voetbalster.

"Dan heb je denk ik meer aan Xavi als rechtsbuiten dan Frimpong. Ik zie heus wel hoe goed Frimpong het heeft gedaan, maar met dit spel vind ik het logisch om voor Xavi te kiezen met Dumfries erachter", aldus Stentler. Vervolgens werd Van Basten gevraagd naar zijn mening. "Ik moet zeggen dat ik me er niet heel erg op voorbereid heb", erkende hij.

Het zorgt voor verbazing. "Op het Nederlands elftal niet?", vraagt presentator Sjoerd van Ramshorst. "Nee", reageert Van Basten. "Ik vind wel dat ze de afgelopen twee wedstrijden prima hebben gespeeld, dus dat is op zich goed. Dat geeft plezier. Voor de rest denk ik dat ik me bij Dionne (Leonne, red.) aansluit."

Het fragment zorgt voor flink wat reacties op social media. "Haal Van Basten alsjeblieft van de tv af", schrijft iemand. "Ongelofelijk dat deze man aan iedere tafel uitgenodigd wordt", is de mening van een ander.

Lees meer:
0 reacties