"Manon Melis verdient gewoon een klein standbeeld natuurlijk"

Manon Melis
Manon Melis Foto: © Orange Pictures

Feyenoord is dit seizoen begonnen met een vrouwenelftal in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Volgens journalist Iwan van Duren van Voetbal International had Feyenoord deze stap eerder moeten zetten.

"Echt 14 jaar te laat", begint Van Duren in Hand in Hand Magazine. "Manon Melis verdient gewoon een klein standbeeld natuurlijk. Met zo'n klein budget dit binnen een paar jaar uit de grond weten te stampen, petje af hoor. Als je dat dan ziet en vergelijkt met de andere clubs dan denk je: ach als je een paar wedstrijdjes kan winnen dan heb je het al goed gedaan. Maar toen begon de voorbereiding op dit seizoen en zag ik ze echt met het mes tussen de tanden spelen en dacht ik: nou, ze zouden best weleens een eind kunnen komen."

Feyenoord won de eerste Klassieker ruim van Ajax (4-1). "Ajax dacht: dat klusje gaan we wel even klaren", vervolgt Van Duren. "Dat logo, die F, dat doet wat met die vrouwen. Dat binnen een paar maanden al zoveel mensen komen en dat er nu al sfeeracties zijn, dat zegt ook wel veel over je supporters. Het is ook wel gaaf voor zo'n team dat je zo snel onderdeel van Feyenoord kan voelen."

Lees meer:
0 reacties