Manon Melis erkent: "Het is niet de positie waar we willen staan"

Manon Melis en Claudia van den Heiligenberg
Manon Melis en Claudia van den Heiligenberg Foto: © Pro Shots

Feyenoord kent tot dusver een teleurstellend seizoen. De Rotterdammers zijn momenteel terug te vinden op een negende plaats en werden afgelopen weekend weggetikt door Ajax (4-0).

'Absoluut teleurstellend', zo noemt Manon Melis, coördinator vrouwenvoetbal bij Feyenoord, het. "Het is niet de positie waar we willen staan", erkent de oud-international in gesprek met de Volkskrant. "Maar we moeten ook reëel zijn. De verwachtingen zijn hoog, omdat de naam van Feyenoord eraan kleeft. Dan moet je meedraaien in de top, dat willen we ook, maar we komen er achter dat aanhaken nog niet zo makkelijk is."

Ajax boekt dit seizoen succes op de Europese velden, maar dat zorgt niet voor afgunst in Rotterdam, zo benadrukt Melis. "Het is belangrijk dat een Nederlandse club zo ver komt. Daar ben ik alleen maar blij mee, maar ik denk wel: dat willen wij ook. Het zou natuurlijk supertof zijn als we zelf ook Champions League gaan spelen", klinkt het.

Feyenoord doet het stap voor stap, zo geeft Melis aan. "We hebben er bewust voor gekozen om het geleidelijk op te bouwen. Wat dat betreft liggen we op koers, maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om de prestaties op het veld." De ambitie, aanhaken bij de top, is dan ook nog hetzelfde. "Maar in het begin ben je daar best wel bleu in. Dan denk je: dat gaat wel lukken, maar dan kom je er langzaam achter dat het lastiger is."

Feyenoord wint voor 50 (!) keer je inzet!

Feyenoord speelt zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Almere City FC. Unibet heeft een mooie boost bij een overwinning van Feyenoord in Almere. Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Feyenoord! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
2/03
PSV V
14:00
Fortuna Sittard W
za
2/03
Feyenoord V
16:30
Excelsior Rotterdam W
za
2/03
PEC Zwolle V
16:30
ADO Den Haag V
zo
3/03
FC Twente V
12:15
Ajax V
zo
3/03
AZ W
14:30
Utrecht W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 15 35 45
2 Ajax V 15 31 36
3 PSV V 15 21 30
4 Fortuna Sittard W 15 16 27
5 ADO Den Haag V 15 6 22
6 PEC Zwolle V 15 0 21
7 Utrecht W 15 -11 21
Bekijk de hele stand