Mank ziet genoeg uitdagingen bij NAC: "Zorgen dat het een team wordt"

Dinsdagochtend stond NAC voor het eerst op het veld. Een historisch moment voor de Bredase club. Trainer Richard Mank hield er een goed gevoel aan over, maar hij ziet ook uitdagingen.

"Conditioneel moeten we stappen. Zorgen dat het een team wordt. Er zijn nu een aantal meiden niet, die gaan er zometeen nog bijkomen. Daar zit nog wel wat meer kwaliteit aan. Dus het niveau zal wel wat omhoog gaan", voorspelt Mank voor de camera's van BredaNu. "Maar de komende periode zullen we echt bezig zijn met elkaar leren kennen, als team te gaan voetballen en ook conditioneel."

NAC komt vanaf komend seizoen uit in de Eerste Divisie en wil binnen twee jaar naar de Azerion Vrouwen Eredivisie. Mank is ambitieus: "We willen zo snel mogelijk van poule B naar poule A. En als we in poule A zijn, dan kijken hoe dat daar gaat. Als we het in een jaar voor elkaar krijgen, zou het helemaal mooi zijn. Realistisch gezien heb je er echt wel twee jaar voor nodig wil je in de Eredivisie komen. Dan hebben wij nog even de tijd om daaraan te werken", besluit de trainer.

Lees meer:
0 reacties