Mank: ''We gebruiken de Eredivisie Cup daar wat meer voor''

Richard Mank
Richard Mank Foto: © Orange Pictures

Met een zevende plaats in de Eredivisie is trainer Richard Mank van Excelsior niet ontevreden. Voor de tweede helft van het seizoen heeft hij enkele doelen gesteld, zo vertelt hij in Studio Kralingen.

"Bij ons splitst de competitie in tweeën, dus krijg je een poulefase. Dat zijn eigenlijk de wedstrijden dat we stabieler kunnen voetballen. Als we in die fase meer punten kunnen verzamelen dan dat we nu hebben, dan denk ik dat we het hartstikke goed doen", zegt Mank.

Daarnaast heeft de oefenmeester een doelstelling voor de TOTO KNVB Beker: "We zitten nu in de kwartfinale van de beker. De doelstelling is om de halve finale te bereiken. Daarnaast spelen we nog Eredivisie Cup. Dat is lastig op dit moment", vervolgt de trainer.

"Ik heb 24 meiden. Je wil ook dat ze allemaal spelen en dat ze zich allemaal ontwikkelen. In deze periode kun je ze geen oefenwedstrijden aanbieden. We gebruiken de Eredivisie Cup daar wat meer voor, om andere meiden aan spelen te laten. Daar verwachten we wat minder van, maar ook daar gaan we elke wedstrijd voor de winst", geeft Mank aan.

Hij besluit: "Ik denk als we dat voor elkaar krijgen en we kunnen een goede basis behouden van het elftal en wat sterkere speelsters erbij halen komend jaar, dan moeten we het jaar daarna een stuk hoger kunnen voetballen."

Lees meer:
0 reacties