Welkom op onze nieuwe website!

Mank ontzettend trots: ''We doen het wel, we staan er wel''

Richard mank 5f9feb1e3ad9f
Richard mank 5f9feb1e3ad9f Foto: © Orange Pictures

Excelsior pakte dinsdagavond de eerste drie punten in de play-offs van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. VV Alkmaar werd verslagen na een spannende slotfase: 3-2.

"Als je in de laatste fase van een wedstrijd zo gaat knokken, nadat we vrijdag ook een wedstrijd hebben gespeeld waarin we 90 minuten aan het knokken zijn geweest, dan kan je daar alleen maar trots op zijn en complimenten voor hebben", was de eerste reactie van hoofdtrainer Richard Mank.

De ontlading bij zijn ploeg vond hij heerlijk om te zien. "Zelf blijf ik altijd rustig zitten op de bank, maar ik vond dit prachtig om te zien, hoe die meiden het vierden. Dit is echt een overwinning van de meiden", zegt Mank voor de camera van het clubkanaal.

Excelsior begon niet goed, vond de oefenmeester. "Je zag dat VV Alkmaar sterker werd. Toen heb ik tien minuten vanaf de zijkant echt intensief staan coachen, om ze naar voren te schreeuwen. Toen, na twintig minuten, kregen we echt grip op de wedstrijd en gingen we steeds beter voetballen."

De Rotterdammers kwamen op voorsprong en ging daarmee ook de rust in. "Toen zeiden we nog: 'laten we scherp zijn, deze lijn doortrekken'. En na een minuut krijg je al een goal tegen. We startten heel slecht. VV Alkmaar pakte het goed op. Na een kwartier kunnen we het weer omdraaien en gaan we toch weer opportunistisch voetballen", zag Mank. Uiteindelijk pakte zijn ploeg toch nog de zege, door in de slotfase twee keer te scoren.

"Natuurlijk moet je ook een beetje geluk hebben, dat zo'n bal tegen een hand aankomt of dat we 'm er net intikken. Maar we doen het wel, we staan er wel. Dus ik ben blij", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 17 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
Feyenoord W -
-
PSV W -
zo 17 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
ADO Den Haag W -
-
FC Twente W -
vr 29 okt. 2021, 19:30
Eredivisie Women
FC Twente W -
-
SC Heerenveen W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PSV W -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Eredivisie Women
PEC Zwolle W -
-
Ajax W -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle W 7 5 13
2 Ajax W 6 8 10
3 PSV W 5 6 10
4 FC Twente W 5 11 9
5 Feyenoord W 5 3 8
Bekijk de hele stand