Mank legt uit: "Snappen niet hoe onze competitie is ingedeeld"

Richard Mank
Richard Mank Foto: © Orange Pictures

Richard Mank, trainer van Excelsior, merkt dat mensen over het algemeen minder afweten van de Pure Energie Eredivise Vrouwen. Volgens de oefenmeester wordt er nog te veel vergeleken met de Eredivisie voor mannen.

“Mensen zeggen wel eens: 'Het gaat niet zo goed met Excelsior hè'. Maar die weten helemaal niet hoe de verhoudingen in de eredivisie zijn. Ze vergelijken het maar met wat ze van de mannen op televisie zien, maar ze snappen niet hoe onze competitie is ingedeeld”, begint Mank bij het Algemeen Dagblad.

Mank vindt de intrinsieke motivitie bij zijn team mooi om te zien.Het enthousiasme en de motivatie. Bij de mannen moet je ze tot en met de A-jeugd overal in helpen. Vrouwen pakken dingen zelf op. Ze vragen zelf al direct de beelden van hun wedstrijd op om te analyseren. Er wordt vaak gezegd dat het tactisch minder sterk is, maar daarmee ben ik het niet eens.”

“Mijn spelers zeggen vaak de goede dingen”, vervolgt hij. “Dat het zo lijkt heeft ook te maken met de manier van opleidingen vanuit de KNVB-teams in het verleden. Daar speel je alleen maar 4-3-3 en leer je als rechtsbuiten wat je wel mag doen en niet mag doen. En omdat vrouwen taakbewuster zijn, houden ze zich vervolgens altijd aan de opdracht."

Lees meer:
0 reacties