Mank kritisch: "Jammer dat een tegenstander negatief over ons is"

Excelsior neemt het vrijdagavond in de stadsderby op tegen Feyenoord. De Kralingers zullen de uitschakeling in de TOTO KNVB Beker willen wegspoelen.

De ploeg van trainer Richard Mank werd in de halve finale uitgeschakeld door Ajax (1-0). "Het was balen. Jammer dat je met 1-0 verliest. Ik moet wel zeggen dat Ajax zoveel sterker is", blikt Mank terug op dat duel voor de camera van Excelsior.

Hij vervolgt: "We hadden een duidelijk strijdplan. We hebben 3-4-3 gespeeld op de manier zoals Louis van Gaal dat ook wil in Qatar. Dat hebben we stiekem afgekeken", lacht Mank. "Ajax drukte ons naar achteren. Dat resulteerde in dat wij ook voetballend er niet uit konden komen."

"Maar je weet dat als je tegen Ajax gaat voetballen, je het niet gaat winnen. Ik vind dat we verdedigend echt wel ons mannetje hebben gestaan", geeft de oefenmeester aan. Mank is echter wel kritisch op de reacties na het duel.

"Ik betreur het dat een krant schrijft dat we anti-voetbal speelden, want zo heb ik het niet gezien. Ik denk dat je moet kijken naar de verhoudingen tussen beide clubs", is de trainer van mening. "Als je daarnaar kijkt dan snapt denk ik iedereen wel dat excelsior kiest voor deze speelwijze.

Ook baalt Mank van een reactie van een tegenstander, wiens naam hij niet wil noemen. "Ik vind het ook jammer dat een trainer van een tegenstander negatief over ons is. Wij als team hebben voor iedereen respect en ik heb ook voor al mijn collega-trainers respect. Ik zal niet de media daar iets over roepen. Dat vind ik jammer, een smetje op de avond."

Vrijdagavond speelt zijn ploeg dus tegen stadsgenoot Feyenoord, een duel waar Mank naar uitkijkt: "Het is leuk om tegen Feyenoord te spelen. Feyenoord is een hartstikke gevaarlijke ploeg. Ze zitten goed in elkaar. Ik vind hen verdedigend sterk, aanvallend hebben ze veel kwaliteiten. Ik denk dat we uit mogen kijken naar een hele mooie wedstrijd."

Lees meer:
0 reacties