Mank: "Ik was blij dat ze nog heel was, dit was 100% een pingel"

Richard Mank
Richard Mank Foto: © Orange Pictures

Excelsior speelde vrijdag met 2-2 gelijk tegen SC Heerenveen. Richard Mank was na afloop van de wedstrijd niet te spreken over de arbitrage. Hij is van mening dat de scheidsrechter Excelsior een penalty is ontnomen

"Ik vond echt dat vandaag hier wat te halen viel", zo begint Mank bij Excelsior. "Na een minuut of 20 zijn we vooruit pressie gaan geven, dan moet je mensen aanzwengelen om naar voren te gaan en dat ging steeds beter en beter en volgens mij resulteerde dat in een goal."

Terwijl er een speelster van Excelsior geblesseerd op de grond lag, speelde SC Heerenveen gewoon verder. "Er is geen regel dat je hem uit moet schieten, het is een sociaalwenselijke regel. Wat ik jammer vind is dat de scheidsrechter geen leiding neemt. Als die leiding neemt, fluit ie hem af. Heerenveen kan ik hierin niets kwalijk nemen."

Ook is Mank van mening dat Excelsior een penalty is ontnomen. "Zij wordt gewoon letterlijk door twee mensen dwars doormidden gezaagd. Ik was blij dat ze nog heel was. Alle situaties, hoe je het ook wendt of keert, dit was 100% een pingel."

Lees meer:
0 reacties