Mank blikt vooruit op derby: "Kan hele mooie wedstrijd worden"

Excelsior gaat zaterdagmiddag op bezoek bij Feyenoord. In gesprek met Excelsior TV blikt trainer Richard Mank vooruit op de Rotterdamse derby.

"Ik kijk er naar uit", begint Mank. "Zaterdagmiddag half vijf is een mooie tijd vind ik. Thuis hebben we Feyenoord kunnen verslaan. Uit zal dit wel wat anders zijn omdat ze wel wat spelers erbij hebben gehaald en er staat natuurlijk een heel ander Feyenoord dan dat er in de thuiswedstrijd stond. Ik denk wel dat wel een heel ander plan hebben, en in plaats van één procent balbezit gaan we er twee proberen te krijgen", zegt hij snerend naar het commentaar wat ze kregen na de eerdere ontmoetingen met Feyenoord.

"We spelen twee keer tegen hun en winnen twee keer", gaat hij verder. "Daar kan je van alles over zeggen bijvoorbeeld dat we maar één procent balbezit hadden, maar het gaat er nog altijd om dat je doelpunten maakt. Ik vind dat er dan een beetje minachtend over ons wordt gedaan en dat vind ik niet terecht want we hebben hartstikke goed staan verdedigen. We zakken in en spelen compact, dat is onze speelwijze. Dan vind ik niet dat je na afloop moet gaan zeiken, we moeten ook professioneel blijven en respect voor elkaar houden."

"Tuurlijk hoort het bij een derby. Nu is het meer een derby omdat we dichtbij elkaar zitten, maar vroeger was het natuurlijk een derby omdat iedereen elkaar kende. Ik kan er ook wel om lachen, maar soms hoeft het niet benoemt te worden. Wij kiezen voor iets, en daar moet je ook respect voor hebben. Maar ik heb er veel zin in. Feyenoord is een mooie club, goede spelers en een mooie accommodatie. Het zijn twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn en beide heel graag voor de overwinning willen gaan, dus dan kan het een hele mooie wedstrijd worden", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
20/04
PSV V
16:30
SC Heerenveen V
zo
21/04
ADO Den Haag V
12:15
Feyenoord V
zo
21/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
21/04
Utrecht W
12:15
FC Twente V
wo
1/05
Ajax V
18:45
PSV V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 19 35 52
2 Ajax V 19 36 45
3 PSV V 19 22 35
4 Fortuna Sittard W 19 20 31
5 ADO Den Haag V 19 8 26
6 Utrecht W 19 -10 26
7 PEC Zwolle V 19 -3 25
Bekijk de hele stand