Mank baalt: "We moeten twee goals maken, maar dat doen we niet"

Richard Mank
Richard Mank Foto: © Pro Shots

Excelsior is er woensdagavond niet in geslaagd de bekerfinale te bereiken. De Rotterdammers moesten hun meerdere erkennen in Fortuna Sittard, dat met 5-0 won.

"Het is zonde. De eerste helft speelden we boven onze kunnen. We moeten twee goals maken, maar dat doen we niet. In de tweede helft wordt het verschil gemaakt door hun spits. Waar onze spits twee keer moet scoren, scoort hun spits een aantal keer", was de conclusie van Excelsior-trainer Richard Mank bij ESPN.

Hij gaat verder: "Ik vind nog steeds dat we het geprobeerd hebben, maar we kregen er geen druk meer op. Toen waren ze in de omschakeling te gevaarlijk. Ik vind 5-0 misschien een beetje geflatteerd, maar dat is gewoon kwaliteit van Fortuna. Dat hebben wij niet."

Excelsior kreeg ook te maken met vermoeidheid, zo zag Mank. "Dan wordt het lastiger. Wanneer ik er niet meer in geloofde? Op het moment dat de 4-0 valt, is het eigenlijk wel klaar. Dan weet je dat je niet meer terug gaat komen. Als het nog 3-1 zou worden, dan heb je nog goede hoop. Maar toen het 4-0 werd, toen had ik zoiets van 'nou, nu is het klaar'."

"Wat ons laatste doel is, voor de rest van het seizoen? Geen laatste worden", is Mank duidelijk.

Lees meer:
0 reacties