Mandy van den Berg wijst: "Verdediging van Duitsland is erg zwak"

Mandy van den Berg
Mandy van den Berg Foto: © Orange Pictures

De OranjeLeeuwinnen kunnen zich woensdagavond plaatsen voor de Olympische Spelen. Als Oranje weet te winnen van Duitsland, is de tweede deelname aan het toernooi een feit. Voor Mandy van den Berg kwam de Olympische droom nooit uit.

In 2016 speelden de Leeuwinnen een Olympisch Kwalificatie Toernooi. "We droomden hardop over de Spelen. Een groepje speelsters zei: als we gaan, laten we een tattoo zetten van Olympische ringen. Ja, ik ook", weet Van den Berg nog. Uiteindelijk ging niet Oranje, maar Zweden naar de Spelen van Rio de Janeiro.

"Ikzelf kreeg nooit meer de kans om naar de Spelen te gaan, hoewel ik toen dacht dat ik voor altijd zou blijven voetballen", zegt de inmiddels gestopte Van den Berg bij de NOS. De Spelen zijn volgens de oud-verdedigster 'magisch'. "Op een voetbaltoernooi ben je met de beste landen in jouw sport. Maar op de Olympische Spelen deel je zo veel meer: je kan ervaringen uitwisselen met sporters in totaal andere disciplines, er is een olympisch dorp waar je elkaar ontmoet, je gaat naar allerlei wedstrijden kijken. Dat maak je op geen enkel toernooi mee."

Als Oranje komende zomer present wil zijn in Parijs, moet er woensdagavond gewonnen worden van Duitsland. Van den Berg ziet kansen: "De verdediging van Duitsland is erg zwak. Als Nederland de bal achter de laatste linie krijgt, kunnen er goals vallen. Duitsland heeft maar een op de vier uitwedstrijden gewonnen", weet ze.

Wel moeten volgens de oud-international Lineth Beerensteyn en Daniëlle van de Donk fit zijn. Beerensteyn trainde dinsdag apart, Van de Donk was ziek. "Zonder Van de Donk is Oranje erg gewond", vindt Van den Berg. "Zij is de motor van dit elftal vind ik. Hopelijk wordt ze volgestopt met vitamines en extra power."

Lees meer:
0 reacties