Manchester City-goalie deelt heftig nieuws: "Aantal tests ondergaan"

Ellie Roebuck
Ellie Roebuck Foto: © BSR Agency

Vorig seizoen was Ellie Roebuck nog eerste keus bij Manchester City. Dit seizoen verdween de doelvrouw echter van het podium. Niet zonder reden, zo blijkt nu. Roebuck heeft een herseninfarct gehad.

Dat deelt de 24-jarige keepster zaterdag via sociale media. "Ik heb het gevoel dat dit het juiste moment is om te delen wat er de laatste tijd is gebeurd", zo begint ze in haar verklaring. "Helaas, omdat ik me al een tijdje niet lekker voelde, heb ik een aantal tests ondergaan en werd ontdekt dat ik een linkeroccipitaalinfarct had gehad. Gelukkig is er geen blijvende schade aan mijn hersenfunctie of gezichtsvermogen."

Roebuck heeft vele weken van onderzoeken en afspraken met specialisten achter de rug. "En met de steun van het medische team van de club ben ik op weg naar herstel. Het is geweldig om weer bij de meiden te zijn, aan mijn revalidatie te werken en, nog belangrijker, het gevoel te hebben dat ik weer normaal ben, weer Ellie ben."

Het was een moeilijke tijd, zo geeft de doelvrouw aan. "Maar met de steun van mijn familie ben ik nu heel positief over mijn terugkeer op het veld. Het leven kan je onverwachte uitdagingen opleveren en als dit jaar mij iets heeft geleerd, is het dat ik sterk ben en alles zal geven wat ik heb voor datgene waar ik het meest van houd", aldus Roebuck, die vraagt om privacy.

Het is onbekend wanneer de goalie terug kan keren. Haar contract bij Manchester City loopt komende zomer af.

Lees meer:
0 reacties