Mahieu en Van Straten staan voor speciaal duel: "Raar lijkt me dat"

Lena Mahieu en Dieke van Straten bij FC Utrecht
Lena Mahieu en Dieke van Straten bij FC Utrecht Foto: © Orange Pictures

Lena Mahieu en Dieke van Straten staan vrijdagavond voor een speciaal duel. Het duo voetbalde vier jaar voor PSV, de club die ze afgelopen zomer verruilden voor FC Utrecht.

Vrijdagavond keren Mahieu en Van Straten terug op PSV Campus De Herdgang, maar niet in het shirt van de Brabantse club. "We kleden ons om in de kleedkamer van de bezoekers, we doen de warming-up aan de andere kant van het veld dan dat we bij PSV deden. Heel raar lijkt me dat", blikt Van Straten alvast vooruit in De Gelderlander.

Bij de Eindhovense ploeg treft ze een aantal speelsters met wie ze vier jaar lang samenspeelde. "Maxime Snellenberg is één van mijn beste vriendinnen. Nu staan we tegenover elkaar. Niet om even een leuk potje vriendenvoetbal te spelen, maar om de punten. Voor het echie", zegt ze. Van Straten heeft mooie herinneringen aan PSV: "Ik voetbalde met Jeslynn Kuijpers, Kika van Es en Nadia Coolen. Dat zijn clublegendes. Fantastisch."

Ook Mahieu genoot van haar tijd bij PSV. "Het was geweldig om voor PSV te spelen. Toch was het voor mij beter om naar FC Utrecht te gaan, om minuten te gaan maken. Neemt niet weg dat het bijzonder is om weer op voor ons vertrouwde grond te voetballen", geeft de 19-jarige verdedigster aan.

Met FC Utrecht staat het Brabantse duo bovenaan de Azerion Vrouwen Eredivisie. "Het is fantastisch", zegt Mahieu blij. "We zijn snel een hechte groep geworden, die voor elkaar door het vuur gaat. Bij ons spelen naast talenten een paar eredivisielegendes. Marthe Munsterman, Liza van der Most en Eshly Bakker zijn voor mij de moeders van het team. Ze zijn heel wijs en ik kan veel van hen leren. Ze zijn met hun ervaring belangrijk voor de ploeg."

Van Straten hoopt dat de Domstedelingen de goede reeks kunnen voortzetten: "We willen laten zien dat mensen FC Utrecht niet zomaar even weg moeten denken, omdat we met dit elftal net komen kijken. Eindigen in het linkerrijtje, klinkt als een mooi doel."

Lees meer:
0 reacties