Lynn Wilms weer in de basis bij Oranje: "Was ik heel verheugd mee"

Lynn Wilms bij de OranjeLeeuwinnen
Lynn Wilms bij de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Lynn Wilms begon vrijdagavond voor het eerst in lange tijd weer in de basis bij de OranjeLeeuwinnen. De verdedigster van VfL Wolfsburg speelde de gehele wedstrijd mee tegen Finland. Bondscoach Andries Jonker was tevreden.

"Ik vond dat ze het heel goed heeft ingevuld. Het is toch een hele tijd geleden dat zij in de basis is gestart voor het Nederlands elftal. Het is een lastige wedstrijd, met een tegenstander die op de een of andere manier er toch voetballend goed uitkomt, bij vlagen", zegt Jonker bij ESPN. "Dan moet je verschrikkelijk goed opletten. Je moet vooral zelf aan de bal achterin geen fouten maken. Daar heb ik haar niet op kunnen betrappen. Daar was ik heel verheugd mee", klonk het tevreden.

De bondscoach liet daarnaast Daniëlle de Jong debuteren. "Het belangrijkste is dat ze rust uitstraalt, dat je geen moment denkt 'oeh, als dat maar goed gaat'. De dingen die ze doet, die doet ze goed. En rustig. De ballen die ze kreeg, waren niet zo heel moeilijk. Maar die verwerkte ze goed", was het oordeel van Jonker.

Lees meer:
0 reacties