Lynn Wilms beleefde pijnlijke tijd: "Was erg moeilijk voor mij"

Lynn Wilms in het shirt van Oranje
Lynn Wilms in het shirt van Oranje Foto: © Pro Shots

Lynn Wilms heeft vorige week weer voor het eerst met een bal getraind bij VfL Wolfsburg. De Oranje-international is hersteld van een rugblessure, die ze opliep tijdens de Olympische spelen.

"Door de blessure viel ik in een diep gat", blikt Wilms terug op de officiële website van VfL Wolfsburg. "Het was erg moeilijk voor mij. Het team heeft me opgevangen, iedereen was zo aardig voor me. Maar ik was gewoon niet blij, omdat ik pijn had en wist dat ik lange tijd niet zou kunnen spelen. Nu kan ik eindelijk weer oefeningen doen met de bal. Het is een lange en moeilijke weg."

Wilms, die overkwam van FC Twente, koos afgelopen zomer bewust voor Wolfsburg. "Verschillende clubs waren geïnteresseerd in mij, maar ik wilde altijd al naar Wolfsburg. Ik hou gewoon van de manier waarop hier gevoetbald wordt, zeer aanvallend, modern en met veel balbezit. En dat de verdedigers vaak aangespeeld worden, bevalt me natuurlijk. Ook wist ik van FC Twente op welke manier Tommy (Stroot, red.) wil voetballen."

"Verschillende clubs waren geïnteresseerd in mij."

De verdedigster wacht nog op haar eerste wedstrijd. "Ik kan natuurlijk niet wachten op mijn debuut", vertelt ze. "Maar eerst wil ik met het team trainen en daarna minuten maken. Ik wil iedereen laten zien wat ik kan. En ik weet dat deze doelen hoog gegrepen zijn, maar ik wil graag titels winnen. Het kampioenschap, de beker en de Champions League", besluit Wilms ambitieus.

Lees meer:
0 reacties