Groenewegen coacht kinderen: "Toen moest ik wel even slikken"

Lynn Groenewegen (Excelsior) aan de bal
Lynn Groenewegen (Excelsior) aan de bal Foto: © BSR Agency

Lynn Groenewegen (20) speelt haar tweede seizoen bij Excelsior en is nu een sleutelspeler in het eerste elftal. Na haar studie Sport Marketing zocht ze werk en liep ze mee bij Playing for Success van de Excelsior Foundation. Nu coacht ze er wekelijks, waar kinderen met minder zelfvertrouwen en weerbaarheid worden ondersteund.

"Je leert hier omgaan met mensen, dat iedereen anders is en dat je dingen vanuit verschillende perspectieven kunt bekijken", legt ze uit op de clubwebsite. "PfS verbreedt mijn denkwereld en dat helpt me ook bij het voetballen. De ene teamgenoot reageert ook anders op coaching dan de ander. Dat moet je van elkaar accepteren om van elkaar te kunnen leren."

"Ik kreeg een berichtje van de ouders van een van mijn coachleerlingen. Ze schreven dat ze echt verschil zagen. ‘Dat komt deels door jou’, schreven ze. Toen moest ik wel even slikken. Ik doe dit voor de kinderen en omdat ik dit leuk vind. Maar, zo bleek, ook voor de ouders. Daarom vind ik het zo mooi dat dit bestaat", legt Groenewegen uit.

"Voetbal is op dit moment het belangrijkste voor mij", gaat ze verder. "Ik weet nog niet wat ik daarna wil gaan doen. Dit is voor mij ook een gezonde afleiding van voetbal. De hele tijd volledig in focus zitten is soms heftig. Toen ik twee jaar geleden weg moest bij Feyenoord, dacht ik aan stoppen. Gelukkig heb ik de knop kunnen omzetten. Ik ben me gaan focussen en een ander persoon geworden. Dat heb ik niet alleen gedaan, anderen hebben mij geholpen. Dan zie je hoe belangrijk coaching is."

Lees meer:
0 reacties