Luiten: ''Dat hij in blessuretijd valt, is gelukkig voor ons''

Sander Luiten in zijn tijd bij PSV
Sander Luiten in zijn tijd bij PSV Foto: © Orange Pictures

Na de overwinning van Ajax heeft ook PSV dit weekend gewonnen, waardoor het gat tussen de twee kampioenskandidaten drie punten blijft.

"Ik probeer me te focussen op mijn eigen team. We staan op het moment drie punten achter op Ajax. Natuurlijk kijk je met een schuin oog naar wat de tegenstanders doen, maar je moet er voor zorgen dat je zelf jouw wedstrijden wint. Daar hebben we vandaag alles voor gedaan om dat uiteindelijk voor elkaar te krijgen", reageert Sander Luiten bij FOX Sports. "Dan valt die in de blessuretijd wat gelukkig, maar al met al denk ik een terechte overwinning."

"In de eerste helft groeven zij zich heel erg in naar mijn idee, waardoor onze backs aan de buitenkant veel ruimte kregen. Daar creëerden we met een paar voorzetten wat chaos door, maar het leidde niet tot grote kansen", blikt de PSV-trainer terug. "Ik vond dat wij in de eerste helft heel dominant waren, zeker in het verdedigen. Volgens mij hebben wij maar één schotje op goal gehad."

In de tweede helft ging ADO iets anders spelen. "Ik had wel verwacht dat hun trainer iets ging omzetten om meer stootkracht voorop te krijgen. Dat deden ze ook en stond het bij ons even niet goed waardoor zij wat kleine kansen kregen", geeft Luiten aan. "Na een kwartier pakte wij de draad weer op. Dat leverde wel een aantal kansen op. Hij had eerder kunnen vallen, maar dat hij uiteindelijk in blessuretijd valt, is gelukkig voor ons."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
8/12
ADO Den Haag V
19:30
Feyenoord V
vr
9/12
PEC Zwolle V
18:00
VV Alkmaar W
vr
9/12
SC Heerenveen V
18:00
Excelsior Rotterdam W
vr
9/12
Telstar W
18:00
PSV V
zo
11/12
FC Twente V
16:45
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 9 39 27
2 Ajax V 9 29 24
3 Fortuna Sittard W 9 16 19
4 ADO Den Haag V 9 12 16
5 PSV V 9 6 16
6 Feyenoord V 9 -2 13
7 PEC Zwolle V 8 -14 8
Bekijk de hele stand