Luis Rubiales: "Kijk naar mijn gezicht, ik ben een goede kerel"

Jenni Hermoso knuffelt met Luis Rubiales
Jenni Hermoso knuffelt met Luis Rubiales Foto: © BSR Agency

Luis Rubiales weigert zijn excuses aan te bieden aan Jenni Hermoso, de speelster die hij kuste na de gewonnen WK-finale. Dat geeft de afgetreden voorzitter van de Spaanse voetbalbond aan in gesprek met Piers Morgan.

"Wat er is gebeurd, is slecht voor iedereen", begint Rubiales zijn verhaal. "Jenni die mij omhoogtilt en de vluchtige kus, twee tienden van een seconde. Maar wat er daarna is gecreëerd, is krankzinnig. Dus moet ik mijn waardigheid verdedigen. Het gaat niet om excuses, het gaat om nederigheid."

Toch probeert Morgan nogmaals te vragen naar eventuele excuses. "Het was een spontane daad, met wederzijdse instemming, gedreven door de emotie en geluk van het moment. Ik blijf erbij dat dit de waarheid is", aldus Rubiales, die aangeeft dat hij ook zo had gehandeld als het mannenelftal een prijs had gewonnen.

Inmiddels is de oud-voorzitter gedagvaard. Rubiales moet zich vrijdag om 12:00 uur melden voor een verhoor. Daar kan hij als verdachte van seksuele agressie reageren op de aantijgingen. Volgens deskundigen hangt Rubiales mogelijk een zware straf boven het hoofd. Die straf zou kunnen oplopen tot vier jaar cel. De onderzoeksrechter moet nu bepalen of er voldoende bewijs is tegen de aantijgingen aan het adres van Rubiales.

Toch ziet Rubiales het met vertrouwen tegemoet: "Ik heb er het volste vertrouwen in dat de waarheid aan het licht zal komen. Kijk eens naar mijn gezicht, ik ben een goede kerel."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
ADO Den Haag V
14:00
PEC Zwolle V
zo
1/10
FC Twente V
12:15
Feyenoord V
zo
1/10
Utrecht W
12:15
SC Heerenveen V
zo
1/10
Fortuna Sittard W
12:15
Excelsior Rotterdam W
zo
1/10
PSV V
12:15
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 2 4 6
2 Utrecht W 2 3 6
3 PSV V 2 5 4
4 AZ W 2 1 4
5 FC Twente V 1 7 3
6 Ajax V 1 2 3
7 ADO Den Haag V 1 0 1
Bekijk de hele stand