Luijks: "Veel mensen weten wel dat Feyenoord echt mijn club is"

Corina Luijks speelde in het verleden bij Excelsior/Barendrecht
Corina Luijks speelde in het verleden bij Excelsior/Barendrecht Foto: © Orange Pictures

Corina Luijks is de komende periode actief voor ZNK Split. De Nederlandse aanvalster was eerder actief in onder meer Italië, Turkije en Hongarije.

De 27-jarige Luijks is dus een echte voetbalavonturier. "Veel mensen denken bij het zien van mijn cv dat ik een clubhopper ben. Of alleen maar voor geld kies, terwijl vrouwen überhaupt niet veel verdienen. Maar het verhaal erachter kennen ze niet", geeft de aanvalster aan in gesprek met BN DeStem.

Het was niet altijd haar keuze om te vertrekken bij clubs, aldus Luijks. "Soms gingen clubs failliet, kwam er een nieuwe eigenaar of werden er afspraken niet nagekomen. Het allerbelangrijkst is dat ik zelf dicht bij mezelf ben gebleven, dat ik mezelf altijd in de spiegel kan aankijken. Ik ben trots op wat ik nu allemaal bereikt heb."

De avonturen die Luijks meemaakte, hebben haar gemaakt als persoon, zo vertelt ze: "Ik hou van avontuur. Ik ben niet iemand die tien jaar bij dezelfde club zou spelen. Ja, of het moet Barcelona bijvoorbeeld zijn. Ik heb er echt veel van geleerd. Niet alleen op het veld. Geleerd om voor mezelf op te komen, zelfstandig te zijn."

Nu is ze dus actief voor ZNK Split, wat hoogstwaarschijnlijk haar laatste buitenlandse avontuur wordt. "Of er moet iets moois als Amerika voorbij komen. Maar ik word dit jaar 28 en wil ook wat opbouwen, stabiliteit, ook op werkgebied", geeft Luijks aan, die nog wel een grote droom heeft. "Als je naar mijn cv kijkt, zou je zeggen dat ik niet weet wat clubliefde is. Maar veel mensen weten wel dat Feyenoord echt mijn club is. Van kleins af aan. Ik zou er bij wijze van spreken voor niks gaan voetballen. Dat zou het wel afmaken, als ik daar kan afsluiten", besluit Luijks.

Feyenoord wint voor 50 (!) keer je inzet!

Feyenoord speelt zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Almere City FC. Unibet heeft een mooie boost bij een overwinning van Feyenoord in Almere. Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Feyenoord! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
2/03
PSV V
14:00
Fortuna Sittard W
za
2/03
Feyenoord V
16:30
Excelsior Rotterdam W
za
2/03
PEC Zwolle V
16:30
ADO Den Haag V
zo
3/03
FC Twente V
12:15
Ajax V
zo
3/03
AZ W
14:30
Utrecht W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 15 35 45
2 Ajax V 15 31 36
3 PSV V 15 21 30
4 Fortuna Sittard W 15 16 27
5 ADO Den Haag V 15 6 22
6 PEC Zwolle V 15 0 21
7 Utrecht W 15 -11 21
Bekijk de hele stand