Louwes kampt met hersenschudding: "Lastig om prognose te stellen"

Puck Louwes veroverde na twee speelrondes een basisplaats bij FC Utrecht. In aanloop naar de wedstrijd tegen PSV, op 20 oktober vorig jaar, liep de doelvrouw een hersenschudding op.

Sindsdien ontbreekt Louwes in de ploeg van coach Linda Helbling. "In de week voor PSV, een beetje een ongelukkig moment, dat ze een bal in haar gezicht heeft gehad", vertelt Helbling bij RTV Utrecht. "Ze heeft wat last gehad. Uiteindelijk is het beoordeeld, we hebben protocollen gevolgd. Ze kon in principe gewoon trainen en spelen tegen PSV."

"Een hersenschudding, het is heel lastig om daarin een prognose te stellen wanneer je weer terug bent", weet Marlou Peeters, manager vrouwenvoetbal bij FC Utrecht. "Puck neemt rust, ze heeft hele goede begeleiding met het UMC, onze samenwerkingspartner. Maar ook de KNVB, die daar echt goed bij helpt met hun experts. We hopen dat Puck zo snel mogelijk weer op ons trainingsveld staat."

Moeder Tirza baalt als een stekker dat haar dochter de blessure opliep toen ze net de eerste keuze was onder de lat. "Het is heel erg jammer. Puck had zich helemaal in die basis had geknokt en was eigenlijk solide. Dat had de trainer ook tegen haar gezegd, 'jij bent onze eerste keepster'. En dan is het jammer dat je geblesseerd raakt en toch wel een tijdje langs de kant staat. Ze vecht heel hard om weer terug te komen", weet ze.

Lees meer:
0 reacties