Louise van Oosten droomt van topclub: "Misschien over zeven jaar?"

Louise van Oosten bij ADO Den Haag
Louise van Oosten bij ADO Den Haag Foto: © Orange Pictures

Louise van Oosten was deze zomer met Oranje O19 actief op het EK. In de halve finale bleek Spanje uiteindelijk te sterk.

"Ze waren beter", blikt Van Oosten bij Den Haag FM terug op het duel met Spanje. "Maar we kregen op het einde nog een penalty, die we helaas hebben gemist. Als we die hadden gescoord konden we het nog wel omdraaien en de finale halen."

Toch is de speelster van ADO Den Haag trots: "De sfeer in de kleedkamer was muisstil en verdrietig, maar de dag erna konden we het wel een plekje geven en kijken we met trots terug", aldus Van Oosten, die door de jeugdteams van ADO Den Haag stroomde. Na drie maanden bij Jong ADO Den Haag mocht ze in de hoofdmacht spelen.

"Het is een eer, heel leuk. In de Eredivisie speel je echt tegen topteams, zoals Ajax en FC Twente, dat zijn meiden die Champions League spelen", zegt Van Oosten, die recent een contract tot 2025 tekende bij ADO Den Haag. Ze droomt ook al over de toekomst. "Ik hoop binnen nu en drie jaar mijn debuut te hebben in het Nederlands Elftal. En ik wil graag bij FC Barcelona spelen. Daarvoor moet ik misschien nog één of twee tussenstappen doen, misschien over zeven jaar?"

Lees meer:
0 reacties