"Louis van Gaal had Roord direct op het vliegtuig naar huis gezet"

Jill Roord in Oranje
Jill Roord in Oranje Foto: © Pro Shots

Afgelopen week ontstond er wat commotie rondom Jill Roord. De middenveldster had het in een interview over de werkwijze van bondscoach Mark Parsons.

Later gaf Roord aan dat die uitspraken sarcastisch waren bedoeld. Ze is er ook niet op aangesproken door Parsons, zo vertelde ze. "Ze bagatelliseerden het. Dat is natuurlijk ook de strategie", reageert Iwan van Duren van Voetbal International.

Hij vervolgt: "Bij Van Gaal had je op het vliegtuig terug naar huis gezeten, absoluut. Dat vind ik ook wel heel erg. Dit was onder Wiegman never never nooit gebeurd."

"En als een speelster het dan had gezegd, dan was het onderschept. Dan was ik gebeld van 'hey, dit gaat niet door'", weet Van Duren. "Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat een aantal speelsters heel duidelijk niet lekker in hun vel zitten."

De oude bondscoach, Sarina Wiegman, was volgens de journalist heel erg 'to the point, meedogenloos'. "Daar klaagden een aantal speelsters over toen ze wegging. In de plaats daarvan kregen ze dit. Een man, die ze al voor 'ie begon allemaal een uur belden."

"En dan als 'ie ophing zei: 'ik bel binnenkort weer en dan gaan we over voetbal praten'", aldus Van Duren. "Soms heb je ook duidelijkheid nodig en die duidelijkheid ontbreekt. Ik zie een fantastisch team voor mijn ogen stukje voor stukje afbrokkelen. Niet alleen door corona, maar vanwege een heleboel dingen", besluit hij.

De OranjeLeeuwinnen vieren een feestje

OranjeLeeuwinnen winnen voor 50.00 (!) keer je inzet!

De OranjeLeeuwinnen spelen zaterdagavond in de kwartfinale van het EK tegen Frankrijk. Als nieuwe speler krijg je nu maar liefst 50 (!) keer je inzet voor een overwinning van Nederland op Frankrijk! Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 15 okt. 2022, 17:00
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
Fortuna Sittard W -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
ADO Den Haag V -
-
Ajax V -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
PEC Zwolle V -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
FC Twente V -
zo 16 okt. 2022, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Feyenoord V -
-
VV Alkmaar W -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord V 3 3 9
2 ADO Den Haag V 3 10 7
3 Ajax V 2 11 6
4 FC Twente V 2 11 6
5 PSV V 2 1 4
Bekijk de hele stand