Lotte Keukelaar gaat voor bekerwinst: "Vinden dat wij het verdienen"

Lotte Keukelaar bij Ajax
Lotte Keukelaar bij Ajax Foto: © BSR Agency

Ajax speelt maandagmiddag de finale van de TOTO KNVB Beker. In het Koning Willem II Stadion in Tilburg is Fortuna Sittard de tegenstander. Voor Lotte Keukelaar is het de kans op haar eerste prijs met Ajax.

"We moeten deze beker gewoon pakken", maakt de jonge aanvalster direct duidelijk op de website van de ploeg uit Amsterdam. "We hebben een geweldig seizoen gedraaid en vinden dat wij het verdienen. Er kan geen andere mindset zijn dan honderd procent te geven", vindt Keukelaar, die dit seizoen in de Azerion Vrouwen Eredivisie goed was voor twee doelpunten in zestien optredens.

"Iedereen beseft dat de wedstrijd nog niet gewonnen is, maar we moeten een sfeer creëren waarin winnen de enige optie is", aldus de 18-jarige buitenspeelster, die haar familie trots wil maken. "Mijn ouders zijn bij alle wedstrijden en ik vind het fijn om na de wedstrijd met mijn vader of moeder te praten. Hun perspectief op de wedstrijd is heel belangrijk voor mij. Het is een extra drijfveer, omdat ik hen trots wil maken. Als ik op het veld sta, denk ik daar ook aan."

Lees meer:
0 reacties