Lotte Keukelaar breekt door bij Ajax: "Ik doe alles op intuïtie"

Lotte Keukelaar aan de bal namens Ajax
Lotte Keukelaar aan de bal namens Ajax Foto: © BSR Agency

Lotte Keukelaar brak dit seizoen door bij Ajax. De 18-jarige aanvalster speelde in zestien competitiewedstrijden mee namens de Amsterdammers en viel daarin op met haar fraaie dribbels en acties.

Keukelaar, opgegroeid in Vleuten, gaat het voetballen volgend jaar weer combineren met een studie. De jeugdinternational van Oranje moest vanwege haar drukke schema vorig jaar stoppen met de studie Engelse taal en cultuur. "Ik ga volgend jaar online psychologie studeren aan de Open Universiteit. Dat heeft altijd al mijn interesse getrokken", vertelt Keukelaar op de website van Ajax.

Ze is ook op het voetbalveld leergierig: "Ik wil altijd nieuwe dingen proberen en kijk naar wat andere ploeggenoten doen om te zien of dat ook voor mij werkt. Ik leef vooral in het nu. Ik kijk dag voor dag hoe ik mezelf kan verbeteren en ben ervan overtuigd dat de resultaten later wel komen."

Keukelaar omschrijft zichzelf als een entertainer. "Ik maak veel acties en doe alles op intuïtie. Het is soms lastig om een goede balans te vinden tussen de taken en de vrijheid die ik krijg. Maar mijn teamgenoten zeggen altijd dat ik gewoon mijn actie moet maken en door moet blijven gaan om gevaarlijk te worden", zo zegt ze.

Wat tot dusver haar mooiste herinnering is op het voetbalveld? "Mijn gedachten gaan meteen naar AS Roma-uit. Het was een supergave wedstrijd met alle fans en tevens mijn Champions League-debuut. Daarnaast vond ik spelen op Stamford Bridge tegen Chelsea ook erg mooi, vooral vanwege de entourage. Maar ik ben in het algemeen sowieso heel dankbaar voor alle minuten die ik heb mogen maken en trots op wat ik heb kunnen doen", aldus Keukelaar.

Lees meer:
0 reacties