Lorsheyd: "Ik ben een kind van de club en zo voelt het ook echt"

Barbara Lorsheyd in het shirt van ADO Den Haag
Barbara Lorsheyd in het shirt van ADO Den Haag Foto: © Pro Shots

Sinds het moment dat de Vrouwen Eredivisie is gestart, is Barbara Lorsheyd met ADO Den Haag van de partij. De doelvrouw heeft het vrouwenvoetbal zien groeien en ontwikkelde zelf ook.

De 31-jarige Lorsheyd, die inmiddels meer dan 250 wedstrijden voor ADO Den Haag achter haar naam heeft staan, combineert het voetbal met een baan als zwemlerares. "Het is juist prachtig om maatschappelijk mijn steentje bij te kunnen dragen en ik geniet echt wanneer ik kinderen kan helpen en een ontwikkeling zie doormaken. Ondanks dat de werelden van voetbal en zwemlerares misschien veruit elkaar lijken te liggen zijn er absoluut overeenkomsten", zegt Lorsheyd in het magazine van ADO Den Haag.

De goalie gaat verder: "Leren, ontwikkelen, vertrouwen creëren, toewerken naar een duidelijk einddoel en de blijdschap wanneer dat lukt staan bij beiden centraal. Dat zijn momenten die bijblijven, voor voldoening zorgen en waarvoor je het uiteindelijk allemaal doet. Echt als team naar een doel toeleven. We doen het samen", is Lorsheyd duidelijk. Als het aan haar ligt, blijft ze nog jaren actief bij de residentieclub.

"Ik ben een kind van de club en zo voelt het ook echt. Ik ben geboren en getogen in deze stad. Die liefde zal nooit verdwijnen", aldus de doelvrouw. "Ik woon dichtbij de kust en kan hier lekker mijn ding doen, met al mijn vrienden om me heen. Ik heb van kinds af aan ook echt een geel-groen hart. Ik volg de club op de voet en ga altijd naar de wedstrijden als dat lukt met mijn werk", besluit Lorsheyd.

Feyenoord wint voor 50 (!) keer je inzet!

Feyenoord speelt donderdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Unibet heeft een mooie boost bij een overwinning van Feyenoord in De Kuip. Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Feyenoord! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand